GAUSSIN presenteert zijn nieuwe 100% autonome waterstofoplossing voor logistieke centra. Er vinden medio 2021 tests met de waterstoftrekker plaats bij twee grote spelers in logistiek en e-commerce in de Verenigde Staten en Europa.

In oktober 2020 onthulde GAUSSIN de twee waterstofvoertuigen ATM-H2 en APM-H2. Met de nieuwe “Zero-Emission Yard Automation” gaan ze nog een stap verder. Het is een kant-en-klare emissievrije oplossing voor logistieke centra. Waarbij het proces efficiënt en veilig verloopt. De trekker is ontwikkeld voor het verplaatsen van trailers, opleggers en wissellaadbakken tussen parkeerterreinen en dokken.

De autonome waterstoftrekker is uitgerust met een robotarm voor de aansluiting en ontkoppeling van de lucht- en elektriciteitsaansluitingen die de aanhangwagen en de trekker met elkaar verbinden. De camera’s aan boord herkennen automatisch het type trailer om de juiste manoeuvre uit te voeren. Door een reeks sensoren aan de buitenkant kan de machine zelfstandig bewegen en aanpassen aan zijn omgeving. Een operator geeft op opstand taken aan de trekker.

Real-tests van de complete oplossing zijn gepland bij twee grote e-commerce- en logistieke operators in de Verenigde Staten en Europa. Het doel van deze tests is om de prestaties van het systeem bij de configuratie van klantlocaties te beoordelen. Ze verwachten de ​​commerciële implementatie eind 2021.


Bron: GAUSSIN

Categorieën: Vrachtauto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: