Pininfarina heeft de H2 RACING TRUCK® ontworpen als onderdeel van de samenwerking met GAUSSIN voor zijn nieuwe lijn vrachtwagens. De krachtige waterstof elektrische racetruck zal deelnemen aan de Dakar Rally 2022 met de eerste etappe in Saoedi-Arabië.

De H2 RACING TRUCK® is het eerste model in de nieuwe reeks van GAUSSIN’s emissievrije, 100% waterstof en elektrische vrachtwagens die vanaf 2022 gelanceerd zullen worden. De voertuigen hebben een lichtgewicht chassis dat speciaal is ontworpen voor de prestaties en integratie van de waterstof elektrisch systeem. Het is gebaseerd op het modulaire “skateboard” dat april 2021 door GAUSSIN werd gelanceerd.

De H2 RACING TRUCK® is de krachtigste waterstoftruck ter wereld die technologie, kracht en robuustheid combineert. Het is ontworpen met hoogwaardige componenten voor gebruik in extreme omgevingen, waaronder:

  • Twee e-motoren van elk 300 kW
  • 380 kW brandstofcellen
  • 82 kWh batterijen
  • Cilinders met 80 kg waterstof
  • Een snelheidslimiet van 140 km/u in overeenstemming met de regelgeving
  • Een bereik van 250 km in raceomstandigheden
  • In 20 minuten vullen

De truck van GAUSSIN voor de Dakar Rally maakt deel uit van een breder kader. Door Pininfarina is een reeks van emissievrije vrachtwagens ontworpen. Er zijn in totaal vijf modellen ontwikkeld. De emissievrije wegvrachtwagen is verkrijgbaar in: wegtractor, autonoom, voor distributie, bouw en racen. De algehele constructie en het ontwerp houden rekening met technische vereisten in verband met de waterstof- en elektrische aandrijflijn en de werking van brandstofcellen.


Bron: GAUSSIN

Categorieën: Vrachtauto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: