Hyzon Motors tekent exclusief 3 jarig leveringscontract voor elektrische vrachtwagens op waterstof met het toonaangevende Europese bedrijf voor afvalinzameling, Geesinknorba. In de contractperiode verwachten de partijen 300 waterstof vrachtwagens in te gaan zetten.

Geesinknorba, een pionier in het ontwikkelen van emissievrije afvalinzamelingstechnologie, is actief in meer dan 30 landen en heeft meer dan 7.500 vuilniswagens op de weg. Zij zijn op dit moment de grootste leverancier van batterij- en brandstofcel elektrische vuilnisophaalvoertuigen in Europa. Om deze leidende positie te behouden en te bevorderen is er een samenwerking met Hyzon gesloten. De voertuigen van Geesinknorba zijn beschikbaar voor integratie met de Hyzon zero emission voertuigplatforms.

Afvalinzameling biedt een bijzonder geschikte toepassing voor waterstofbrandstofceltechnologie, omdat het back-to-base-model een centrale tankinfrastructuur mogelijk maakt. Het bedienen van het hydraulische verdichtingssysteem en lifters gedurende vele uren per dag is zeer veeleisend. Hyzon’s waterstof aangedreven brandstofceltrucks kunnen gemakkelijk aan deze operationele eisen voldoen. Batterij- en brandstofcel-elektrische voertuigen zijn ook aanzienlijk stiller dan traditionele vuilniswagens. 

De twee bedrijven zullen samenwerken om doorlopend onderhoud en service te bieden aan eindgebruikers, waardoor het voor fleetowners gemakkelijk wordt om over te schakelen naar een emissievrije oplossing. De eerste Hyzon-trucks zullen naar verwachting door Geesinknorba worden ingezet bij de regering van Barcelona. Ze zullen worden geproduceerd in de fabriek van Geesinknorba in Emmeloord en de fabriek van Hyzon in Groningen.


Bron: Geesinknorba

Categorieën: Vrachtauto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: