De gemeenteraad van Glasgow heeft gemeld dat de plannen voor aanschaf van 19 waterstofaangedreven vuil- en reinigingsvoertuigen geschrapt zijn vanwege technische en kostenproblemen. Het budget van 7 miljoen Britse pond zal nu gebruikt worden voor aanschaf van elektrische en emissiearme dieselvoertuigen.

Twee jaar geleden kwam de gemeenteraad van Glasgow met het ambitieuze nieuws dat het 19 waterstof vuilinzamelingsvoertuigen besteld had. Met het doel om de stad in 2030 CO2-neutraal te maken. Helaas is het bij plannen gebleven want de raad meldt dat de order voor 19 futuristische waterstoftrucks geannuleerd is. Ze melden dat twee leveranciers programmeerproblemen hebben die deels technisch en kosten achtergronden hebben.

De raad heeft de vlootstrategie van de gemeente voor 2020-2023 moeten wijzigen, omdat daarin de verplichte aanschaf van 19 waterstofvoertuigen was opgenomen. In plaats van waterstof zal de raad zich nu gaan concentreren op het gebruik van elektrische en emissiearme diesel- en benzinevoertuigen die voldoen aan de Euro 6-normen.


Bron: Glasgow Live

Categorieën: Vrachtauto

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *