GenH2 heeft zijn Mobile Liquid Hydrogen System LS20 gepresenteerd. Op de mobiele unit kan per dag maximaal twintig kilogram vloeibare waterstof worden gemaakt en aan boord opgeslagen worden.

De LS20 is gebouwd door GenH2 met de mogelijkheid om bescheiden hoeveelheden vloeibare waterstof te produceren voor waterstofonderzoekers en spelers in de waterstofindustrie. De LS20 kan twee tot twintig kilogram vloeibare waterstof per dag produceren, zodat er altijd vloeibare waterstof beschikbaar is voor gebruik. Twintig kilogram vloeibare waterstof kan eenvoudig worden opgeslagen in de ultralichte cilinders van GenH2. Een volle cilinder van 20 kg LH2 bevat bijna 2400 megajoule energie.

“De ontwikkeling van de LS20 is een hoogtepunt van tientallen jaren ervaring en engineering in samenwerking met NASA. Onderzoekers en ontwikkelaars van waterstofinfrastructuur voorzien van een modulaire, efficiënte manier om vloeibare waterstof in handen te krijgen, is een essentiële vereiste om de waterstofeconomie vooruit te helpen.”

Jong Baik, Chief Technology Officer van GenH2

De LS20 is bedoeld voor toepassingen waar de haalbaarheid van waterstof relatief compacte systemen vereist. Denk hierbij aan bijvoorbeeld multifunctionele drones. De grootste uitdaging zit er hier voornamelijk in dat waterstof vloeibaar blijft onder -253 graden Celsius, dus wel iets vereist van de toepassingen. De LS20 kan zelfstandig waterstof produceren met behulp van een draagbare generator of door verbinding te maken met de stroomvoorziening van een gebouw.


Bron: GenH2

Categorieën: Waterstofproductie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *