GP JOULE en Resato zijn een samenwerking gestart dat als doel heeft om een ​​uitgebreid netwerk van waterstoftankstations te bouwen in Duitsland. Het netwerk zal vooral bedoeld voor zware voertuigen.

Resato Hydrogen Technology is een toonaangevende fabrikant van waterstof tankstations. GP JOULE is de toonaangevende geïntegreerde energieleverancier die actief is in alle delen van de waardeketen van hernieuwbare energie – van energie opwekken tot gebruiken.


“Voor de duurzame transformatie in transport kunnen we niet alleen vertrouwen op nieuwe voertuigen, we moeten ook voorzien de nodige tankinfrastructuur”

André Steinau, Managing Director bij GP JOULE HYDROGEN

Het doel is om een ​​landelijk dekkend netwerk van tankstations in heel Duitsland op te zetten. Het aantal waterstoftankstations wordt gebaseerd op de behoefte van de klanten, de aantrekkelijkheid van potentiële locaties en de mogelijkheden voor lokale productie van groene waterstof.

1.000 kg waterstof

De tankstations zelf zullen minimaal 1.000 kg waterstof per dag kunnen leveren. Hiermee zijn ca 25-30 vrachtwagens af te tanken. Uiteraard zijn de stations modulair uitbreidbaar, zodra de vraag naar waterstof verder begint toe te nemen.


Foto © Resato

Categorieën: Tanken

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *