Het Green Team Twente toonde voor het eerst aan het publiek de nieuwste waterstofauto Aurora 2. Met deze bolide willen ze de Shell Eco Marathon (SEM) in Londen winnen. Om dat te bereiken zijn er ten opzichte van haar voorganger veel aanpassingen ‘onder de motorkap’ gedaan.

Vorig jaar was er tijdens de SEM een probleem met de oververhitting van de brandstofcel. Er zit nu een geheel nieuw koelsysteem in die de nieuwe brandstofcel voldoende moet koelen. Daarnaast zijn in de Aurora 2 de versnellingsbak, motor en remsysteem vernieuwd. Alle nieuwe onderdelen zijn goed op elkaar afgestemd om een hoge efficiëntie te behalen. De Aurora 2 weegt slechts 100 kg, dat is 10 kg lichter dan haar voorganger.

Naast de technische kant is er ook aandacht besteed aan de rijstijl. Er is een gloednieuwe rijstijl ontwikkeld die de bestuurder ondersteund bij accelereren en remmen. Door die nieuwe rijstijl wordt de laagst mogelijke hoeveelheid brandstof gebruikt. De auto zal bestuurd worden door Yanna Kraakman.

De SEM Europa wordt van 2 – 5 juli in Londen gehouden. Het team wat het verste reist op het equivalent van één liter brandstof zal de titel winnen. De studenten van het Green Team Twente hebben er het volste vertrouwen in dat zij de titel kunnen winnen.


Bron: GTT

Categorieën: Auto

1 reactie

U-Today and Alles over Waterstof: Green Team presents Aurora Two - Green Team Twente · 16 mei 2019 op 10:51

[…] Click here to read the full article about our car presentation! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: