De Aurora 3 is de nieuwste trots van studententeam Green Team Twente van de Universiteit Twente. Met afwisselend strakke groene en zwarte vlakken en hier en daar een doorschemering van het carbon oppervlak, ziet de waterstofauto niet alleen prachtig uit. Ook dit jaar bouwden ze weer één van de efficiëntste auto’s ter wereld.

Green Team Twente is een team van achttien enthousiaste studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool die samen werken aan de bouw van een zo efficiënt en duurzaam mogelijke waterstofauto. Dit jaar kon het team haar wereldkampioenstitel niet verdedigen omdat de race vanwege COVID-19is afgelast. Als huidig wereldkampioen laten ze echter zien dat de Nederlandse studenten aan de top staan op het gebied van ontwikkeling en toepassing van groene energie.

Gewichtsbesparing

Er is gekozen om de vorm van vorig jaar te behouden. Deze vorm is twee jaar geleden ontworpen en is nog steeds optimaal. Om de vervorming van de auto tegen te gaan, zijn er twee balken geplaatst die door de gehele structuur over de bodem lopen. Door het gebruik van de balken konden een aantal schotten uit de vorige structuur verwijderd worden. Hierdoor zijn alle componenten die in de auto worden geplaatst een stuk makkelijker bereikbaar. Een groot aantal van de kleinere componenten in de auto is 3D-geprint waardoor het gewicht van de auto verder is gedaald.

Nieuwe cockpit

Naast dat de componenten in de auto een nieuwe indeling kregen, is dit ook gedaan met het waterstofsysteem. Deze is opnieuw ingedeeld, zodat het overzichtelijker wordt en minder ruimte inneemt. Ook in de cockpit zijn de veranderingen duidelijk zichtbaar. Hierbij springt het scherm het meest in het oog. Dit scherm wordt tijdens de race gebruikt om de real-time driving strategy naar de bestuurder te communiceren. Ook opvallend is het nieuwe design van het stuur, dit is opnieuw ontworpen zodat de vorm goed in de handen valt. Daarbij is de indeling van het stuur vereenvoudigd zodat de bestuurder de ogen makkelijker op de weg kan houden.

Andere aandrijving

De aandrijving van de wielen gebeurt in de Aurora 3 op een nieuwe manier. Eerder werd dit gedaan door vier elektromotoren maar nu door één hub motor. De hub motor is in samenwerking met een van de partners van Green Team op maat gemaakt voor de Aurora 3.

Online onthulling

De onthulling van de Aurora 3 gebeurde afgelopen maandag online. Hieronder is de video registratie hiervan nog eens terug te kijken :


Foto’s ©: Green Team Twente

Categorieën: Geen categorieWedstrijd

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: