Op het bedrijfsterrein van EnergyStock is een tankstation geplaatst waar groene waterstof uit de pomp komt. Het nieuwe duurzame tankstation wordt gebruikt voor het eigen wagenpark.

Vorig jaar juni is door Koning Willem-Alexander de duurzame waterstofinstallatie HyStock geopend. De installatie zet 1 megawatt duurzame stroom om in groene waterstof. De lokaal geconverteerde groene waterstof gaat naar het nieuwe tankstation op het bedrijfsterrein van EnergyStock. Ulco Vermeulen, lid van de Raad van Bestuur van Gasunie, heeft als eerste getankt bij de nieuwe tankinstallatie.

Het tanken gebeurt bij een zogenoemde slow-fill installatie, die de voertuigen als een soort druppellader vult vanuit een buffervat. Het duurt ongeveer een uur voordat een tank volledig is gevuld. Een dergelijke installatie is daarom niet geschikt voor het grote publiek, maar is zeer geschikt voor het wagenpark van bedrijven. Bij een publiek toegankelijk waterstoftankstation wordt de tank van een personenauto volledig gevuld in minder dan 5 minuten.

Gasunie heeft onlangs nog eens drie Toyota Mirai’s aangeschaft,  waardoor het nu zes personenwagens op waterstof in het wagenpark heeft. Gasunie investeert in waterstofauto’s om het belang van waterstof – onder andere in mobiliteit – te laten zien. Het gebruik van waterstof in mobiliteit draagt bij aan een schoner milieu.

Categorieën: Tanken

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: