Het gezamenlijke proefproject ‘H2 Moves Berlin’ van Toyota Duitsland, Anglo American en de SafeDriver Group met ENNOO heeft nu meer dan 100.000 klantritten verzorgd en daarbij meer dan een miljoen emissievrije kilometers afgelegd met Toyota’s waterstofauto’s.

Met de grootste waterstofvloot in het commerciële personenvervoer in Duitsland biedt ‘H2 Moves Berlin’ een duurzame en emissievrije mobiliteitsoptie. Het projectteam wil met de inzet van 115 Toyota Mirai-voertuigen een brede acceptatie creëren voor de alternatieve aandrijftechnologie. De vloot willen ze de komende maanden uitbreiden tot 200 waterstofvoertuigen. In vijf minuten worden de taxi’s weer vol getankt in de bestaande waterstoftankinfrastructuur van Berlijn.

“De afgelopen maanden hebben laten zien dat onze passagiers erg enthousiast zijn over de duurzaamheid en het comfort dat FCEV’s kunnen bieden. Onze chauffeurs waarderen ondertussen de rijprestaties van een elektrische auto met de actieradius en tanksnelheid van een verbrandingsmotor. Als wagenparkbeheerder die de uitvaltijd van auto’s wil minimaliseren en tegelijkertijd emissievrije mobiliteit wil leveren, zijn FCEV’s gewoon logisch.”

Thomas Mohnke, Managing Director van de SafeDriver Group

Bron: Anglo American

Categorieën: AutoTransport

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *