Havenbedrijf Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) gaat samen met Hyster Yale een testcentrum opzetten voor brandstofcel-voertuigen. Er worden twee Hyster elektrische container handling voertuigen met brandstofcel technologie ingezet.

De waterstofbrandstofcel-aangedreven apparatuur van Hyster zal worden ingezet op HHLA Container Terminal Tollerort (CTT) in Hamburg. Het is de bedoeling om CTT uit te rusten met een tankinfrastructuur en de terminal aan te sluiten op het toekomstige hamburgse waterstofnet. Brandstofcel-aangedreven schone havenapparatuur van Hyster is een belangrijk onderdeel van het “Clean Port and Logistic” -programma (CPL).

“Het CPL-programma, een gezamenlijk initiatief van HHLA en andere Europese bedrijven, heeft tot doel de volgende generatie waterstofaangedreven havenapparatuur te operationaliseren en te testen om de uitstoot in de havenafhandeling en de bijbehorende logistieke ketens te verminderen”

Georg Böttner, head executive board projects, HHLA

In de eerste fase zet Hyster een container handler voor lege containers met waterstof brandstofceltechnolgie in. Het zal worden aangedreven door een Nuvera-brandstofcel van 60 kW. De Hyster terminaltrekker wordt aangedreven door een Nuvera-brandstofcel van 45 kW. Beide trucks zullen veel van dezelfde componenten delen, zoals aandrijfmotor, batterijmodules, converters, waterstoftanks en bedieningselementen. Deze ontwerpbenadering biedt een zekere mate van vertrouwdheid voor machinisten die ervaring hebben met andere grote hystertrucks en helpt de complexiteit, kosten van ontwerp, productie, service en onderhoud te beperken.Het hele project wordt financieel ondersteund door het federale ministerie van Digitale Zaken en Transport als onderdeel van het Nationaal Innovatieprogramma Waterstof- en Brandstofceltechnologie. 


Bron: HHLA en Hyster

Categorieën: Vrachtauto

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: