Onder grote belangstelling heeft de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) op woensdag 4 december het waterstoflab geopend op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Op het HAN H2lab werken studenten, docenten en onderzoekers van de HAN samen met bedrijven aan waterstofprojecten.

Vol trots werd het HAN H2Lab geopend. Er waren mooie woorden voor het initiatief van onder andere Jan van der Meer (gedeputeerde provincie Gelderland), Han Feenstra (programmaleider waterstof van Ministerie EZK) en Bart Biebuyck (executive director FCH-JU). Yvonne de Haan, HAN College van Bestuur, benadrukt dat het Lab het bedrijfsleven en studenten dichter bij elkaar gaat brengen.

Officiële opening

Door middel van het gezamenlijk doorknippen van een aantal linten, werd het waterstoflab geopend:

Praktijkgericht onderzoek en samenwerking

In het HAN H2Lab wordt praktijkgericht onderzoek naar waterstoftoepassingen gedaan. Deze zijn gericht op kleine en middelgrote waterstofsystemen. Studenten, docenten en onderzoekers van de HAN werken op het Lab samen met bedrijven aan projecten. Gezamenlijk ontwerpen, modelleren, construeren en testen ze verschillende waterstofsystemen. Dat kan zijn op gebied van mobiliteit, energieopslag en netstabiliteit.

Mascha Smit, lector Duurzame Energie HAN, vertelt enthousiast over de plannen van het HAN H2Lab: “Het Lab is ingericht met infrastructuur die gericht is op het ontwikkelen en testen van waterstofsystemen. Naast de waterstoffaciliteiten is het onder andere ook een werkplaats, testruimte en teststation. Ik zie hier de bedrijvigheid al voor mij waar bedrijven samen met de HAN waterstofprojecten realiseren.”

Open Huis 12 december

Voor de officiële opening waren slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Om toch iedereen in de gelegenheid te stellen het nieuwe HAN H2Lab met eigen ogen te zien, is er op donderdag 12 december van 10.00-16.00 uur Open Huis. Registratie is noodzakelijk in verband met de toegang tot het IPKW terrein. Klik hier om aan te melden.

Categorieën: Bijeenkomsten

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: