Honda heeft bekend gemaakt dat het een geheel nieuw waterstof brandstofcel elektrisch voertuig zal produceren op basis van de onlangs gelanceerde, geheel nieuwe Honda CR-V. Het voertuig zal vanaf 2024 in de Performance Manufacturing Center (PMC) in Marysville geproduceerd worden. Honda combineert in dit model de voordelen van rijden op stroom uit een accu met de langeafstandscapaciteiten van een auto op waterstof.

Honda is al meer dan twee decennia actief met brandstofcelvoertuigen. In die jaren heeft het aanzienlijke technologische voortuitgang geboekt in het gebruik van brandstofcellen in het de Honda Clarity. Begin van dit jaar is het gestopt met de productie van dit waterstofmodel. De Japanners maken de overstap naar het geheel vernieuwde CR-V model. Deze zal voorzien worden van een aandrijflijn die bestaat uit een brandstofcel en een accupakket. Dat laatste is op te laden door in te pluggen, wat uniek is voor een waterstofauto.

Deze 6e generatie CR-V speelt een sleutelrol in de elektrificatiestrategie van Honda met CR-V hybride-elektrische modellen die bovenaan de line-up staan en naar verwachting ongeveer 50% van de jaarlijkse CR-V-verkoop zullen vertegenwoordigen. Meer details over de geheel nieuwe FCEV-versie van de CR-V worden richting de introductie in 2024 verwacht.


Bron: Honda

Categorieën: Auto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: