Honda presenteert tijdens de European Hydrogen Week 2023 in Brussel een prototype van zijn volgende generatie Hydrogen Fuel Cell System Module. Dit compacte en krachtige systeem hebben ze samen met GM ontwikkeld.

Honda blijft geloven in waterstof-brandstofceltechnologie en komt op de Brussels Expo met een nieuwe generatie brandstofcel. Volgens Honda is het ontworpen voor een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder brandstofcelvoertuigen, bedrijfsvoertuigen, bouwmachines en in stationaire elektriciteitscentrales. De nieuwe brandstofcel ziet er indrukwekkend uit, maar helaas heeft Honda nog geen technische details prijs gegeven. Het bedrijf geeft wel aan dat het beter is dan het systeem dat wordt gebruikt in de Honda Clarit Fuel Cell.

“Na meer dan 30 jaar voorop te hebben gelopen in de ontwikkeling van waterstofbrandstofcellen, geloven we dat de vraag naar de technologie binnenkort de kritische massa zal bereiken die nodig is voor volledige commerciële implementatie”.

Ingo Nyhues, Deputy General Manager, Europe Business Planning & Development, Honda Motor Europe

Volgens Honda is de nieuwe brandstofcel een zeer veelzijdige unit dankzij de compacte afmetingen, het krachtige vermogen, de uitstekende duurzaamheid en het vermogen om snelle opstarttijden te bieden (zelfs in omgevingen met lage temperaturen).


Bron: Honda

Categorieën: Brandstofcellen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *