De afgelopen week werd Gasunie’s apenrots in Groningen olympisch oranje verlicht. Het Gasunie-gebouw kreeg deze kleur door lampen die aangedreven werden met een waterstofaggregaat op groene waterstof. Naast de verlichting werden de medewerkers van Gasunie door Alles over Waterstof geïnformeerd over de (on)mogelijkheden van waterstof en was er een lekkere versnapering gebakken op een waterstof barbecue.

Missie H2

Tijdens de Olympische waterstofweek stond het hoofdkantoor van Gasunie in het teken van zowel waterstof als de Olympische Spelen ’24 in Parijs. Gasunie is wil hiermee haar deelname aan MissieH2 uitdragen. Met Missie H2, partner van TeamNL, slaan acht partijen uit de waterstofketen, waaronder dus Gasunie, de handen ineen om samen met een groot aantal Nederlandse bedrijven en de overheid de inmiddels ingezette nationale waterstofbeweging te vergroten en versnellen.

Kennisdeling

Deze hele week stond bij Gasunie in het teken van waterstof en haar link met de Nederlandse olympische en paralympische sporters. Alles over Waterstof heeft tijdens deze waterstofweek alle grote vestingen van de Gasunie bezocht met een scala waterstofproducten. De medewerkers konden zo zien welke duurzame mogelijkheden waterstof kan bieden. Zo hebben ze inzicht gekregen het verbranden van waterstof, via kooktoestel en bbq, en elektrische aandrijvingsmogelijkheden, via step en drone. Tevens kwamen er meerdere leden van de Nederlandse olympische en paralympische ploeg langs om een praatje te houden.

Waterstof aggregaat

Het verlichtingsproject werd mogelijk gemaakt door de mini demo unit van Watermeln. Deze aggregaat heeft een vermogen van 5,5 kW. Aangezien de piekvraag van de verlichting aanzienlijk hoger is dan wat de Watermeln mini kan leveren, werd tijdens de proefperiode gebruikgemaakt van tussentijdse energieopslag in een batterij. Deze batterij werd eerder opgeladen met behulp van het demonstratie-aggregaat.

Categorieën: Evenement

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *