Een HS2-bouwplaats in Londen heeft succesvolle proeven gehouden met twee emissievrije waterstofbrandstofcel generatoren van GeoPura. Op deze manier was er minder koolstofuitstoot op de bouwplaats.

Twee GeoPura 250kVA Hydrogen Power Units (HPU’s) zijn het afgelopen jaar getest op Victoria Road Crossover Box in Ealing. De waterstofbrandstofcelgeneratoren zijn als directe vervanging voor dieselgeneratoren om machines op de bouwplaats van stroom te voorzien. De HPU’s van GeoPura hebben al eerder bewezen nuttig te zijn bij emissievrije televisieopname voor de BBC.

“Zonder schadelijke verontreinigende stoffen biedt de technologie grote voordelen voor de luchtkwaliteit voor het personeel en de lokale gemeenschappen rond bouwplaatsen, iets dat van vitaal belang is voor HS2 in het hele project.”

Andrea Davidson, Air Quality Manager bij HS2

De waterstofgeneratoren leveren 100% hernieuwbare en emissievrije stroom afkomstig van een waterstofbrandstofcel, met vermogens variërend van 20 kW tot 2 MW. Ze gebruiken 100% groene waterstof geproduceerd uit hernieuwbare energie. De gegevens uit de proef toonden aan dat het 400 uur laten draaien van de eenheden ongeveer 51 ton minder koolstof uitstootte in vergelijking met het gebruik van standaard dieselgeneratoren. Daarnaast zijn de HPU’s beduidend stiller.


Bron: HS2

Categorieën: AggregaatBouwmachine

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *