H2FLY voert een testcampagne uit met de waterstof-elektrische 4 persoonspassagiersvliegtuig HY4. Ze hebben tijdens de tests op 7.230 voet gevlogen en een testvlucht gemaakt van Stuttgart Airport naar luchthaven Friedrichshafen.

Op de AERO Friedrichshafen airshow van eind april wordt voor het eerste de waterstof-elektrische passagiersvliegtuig HY4 aan het grote publiek getoond. Om daar te komen heeft de HY4 voor het eerst een testvlucht gedaan vanuit de thuisbasis Stuttgart Airport. Vooruitlopend op de ‘langeafstandsvlucht’ (77 mijl) heeft het al meer dan 90 succesvolle starts gemaakt op vanuit de thuisbasis. Hierbij heeft het op 13 april op een hoogte van meer dan 7.000 voet kunnen vliegen.

“We zijn verheugd dat HY4 deze volgende technische mijlpaal heeft bereikt. Dit is weer een stap op de lange weg van het luchtvaarttransformatieproces naar een klimaatvriendelijker luchtvervoer. We zien waterstof-elektrische motoren als sleutel tot emissievrij vliegen en promoten daarom al jaren het HY4-project.”

Walter Schoefer, voorzitter van de raad van bestuur van Flughafen Stuttgart GmbH

De HY4 dient als een testplatform om het voortstuwingssysteem verder te ontwikkelen en de basis te leggen voor ontwikkelingswerkzaamheden aan een waterstof-elektrisch aangedreven Dornier 328. Dit toestel biedt plaats aan 40 passagiers. H2FLY werkt hierbij samen met Deutsche Aircraft. Het doel is erop gericht om de eerste vlucht in 2025 uit te voeren. Het verwacht daarna minimaal zeven jaar nodig te hebben voor certificering onder de EASA Part CS-25-regels.


Bron: H2FLY

Categorieën: Vliegen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: