Hydrogreenn, het open innovatieve platform van Noord-Nederland, had afgelopen week een interessante bijeenkomst bij Ekwadraat. Een diversiteit aan waterstof onderwerpen kwam aan bod.

Hydrogreenn (“HYDROGen Regional Energy Economy Network Northern Netherlands”) had de eer om als eerste een bijeenkomst te geven in het pas geopende Energie Kenniscentrum Leeuwarden (EKL). Willem Hazenberg vertelde enthousiast welke ontwikkelingen er allemaal gaande zijn in het Hydrogreenn netwerk. Hij meldt trots dat Brussel mogelijk een subsidie van 20 mln toekent aan project Hydrogen Valley. Dit zal de ontwikkeling van waterstof in Noord-Nederland in versnelling brengen.

Daarna namen ondermeer Douwe Faber (oprichter Ekwadraat), Michiel Ottevanger (Co-founder D4), Gina Tromp (Gemeente Leeuwarden) en Jan Jaap Aué (Lector waterstoftoepassingen bij Hanze) de deelnemers mee in wat zij kunnen betekenen voor waterstofprojecten uit de Hydrogreenn netwerk.

Als laatste kregen de bezoekers een rondleiding door EKL. Het pand pronkt aan de westelijke rand van de Friese hoofdstad en is gebouwd bovenop de voormalige vuilstortplaats. Het EKL is een gasloos en demontabel gebouw, ontworpen door Achterbosch Architecten, en is onderdeel van de Energiecampus. Er is veel gebruik gemaakt van het hernieuwbare materiaal. Voor het interieur is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van refurbished materiaal. Zo is een oude gymzaalvloer hergebruikt en zijn de stoelen gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Categorieën: Educatie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: