De havens van Amsterdam, Den Helder en Groningen gaan een samenwerking aan op het gebied van waterstof. Onder de naam Hydroports willen de drie havenbedrijven hét waterstofknooppunt van Europa worden.

Tijdens het traditionele jaarlijkse havendiner van Groningen Seaports maakten de drie havens de samenwerking bekend. De meerjarige samenwerking tussen de havens moet leiden tot de ontwikkeling van een uitgebreide waterstofinfrastructuur in Noordwest-Nederland. Op dit moment zijn er al tientallen waterstofprojecten in Noordwest-Nederland in ontwikkeling. Deze projecten gaan van onderzoeks- en pilotprojecten tot het aanleggen van waterstofleidingen. Hydroports heeft de ambitie om door te groeien tot ‘waterstof-hub van Europa’.

De lancering van Hydroports moet bijdragen aan het zo spoedig mogelijk realiseren van de waterstofbelofte. De totstandkoming van een waterstof-hub past bovendien bij de visie van groene economische groei. Daarnaast zorgt het voor ontwikkeling en behoud van werkgelegenheid.

Bovendien is Hydroports partner van MissieH2, de waterstofmissie van TeamNL. In aanloop naar de Olympische Spelen in Tokyo wordt waterstof onder het motto ‘Nederland Waterstofland’ gepromoot als toekomstige duurzame energiedrager.

Bron: Groningen Seaports

Categorieën: Groene waterstof

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: