Geïnspireerd door een demonstratie van Prof. Dr. Ad van Wijk tijdens een bijeenkomst van de Waterstof Coalitie, hebben wij ons eigen waterstof kookstel ontwikkeld: de HyFry.



Het kookstel kan worden aangesloten op een waterstof gascilinder van 200 bar. Dankzij een aantal regulators, wordt de gasdruk teruggebracht tot een veilig niveau waarop gekookt en gebakken kan worden.

Ook hebben we een aantal maatregelen genomen om de vorming van knalgas tegen te gaan.




Workshops en congressen


We hebben de HyFry ontwikkeld om tijdens onze waterstof experience een eitje te kunnen bakken op waterstof. Hierbij laten we de deelnemers ervaren wat het verschil is tussen bakken op aardgas en koken op waterstof. Zo is waterstof geurloos en is de vlam kleurloos. Maar de vlam is op simpele wijze wel toonbaar.


Ook zetten we onze HyFry in als catering demonstratie bij beurzen en congressen om deelnemers het bakken op waterstof te laten ervaren. En een pannenkoek gebakken op waterstof smaakt heerlijk!