HYGRO lanceert plannen voor de H2-Powergen, een nieuwe 80 kW waterstofgenerator die voldoet aan de groeiende vraag naar CO2– en NOx-vrije energie in de bouwsector. De H2-Powergen integreert een brandstofcelsysteem van Toyota in een compacte mobiele waterstofgenerator. Het groene waterstofgas wordt aangeleverd via het iBundle concept.

“Netcongestie vertraagt bouwprojecten en verergert de wooncrisis. Emissiearme energiebronnen zijn van vitaal belang voor de toekomst, en innovaties zoals H2-Powergen spelen een sleutelrol. Ze bieden een duurzame oplossing die de bouw- en woningmarkt nieuw leven kan inblazen.”

Nitin Biharie, Business Developer bij HYGRO

Ondanks de urgentie moet de bouw nog wachten tot 2025 voordat de H2-Powergen beschikbaar komt. De aggregaat wordt aangedreven door duurzame waterstof. Het is een betrouwbare stroomvoorziening van 80 kW en kan tot 100 kW piekvermogen leveren.

De H2-Powergen en iBundle nemen op locatie minder ruimte in beslag dan de huidige waterstof- en batterijoplossingen. De afmetingen van de H2-Powergen (1,2 x 1,2 x 2,7 meter) zijn gelijk aan die van de iBundle. Met een effectieve capaciteit van meer dan 1.100 kWh bij aansluiting op één iBundle, kan de H2-Powergen langer en meer energie leveren met 2,5 keer minder ruimtegebruik ten opzichte van een 10-voets batterijcontainer van 500 kWh.

In een iBundle unit zitten vier koolstofvezel sterkte hogedrukvaten. Deze bevatten totaal 65 kg waterstof. De iBundle biedt een geautomatiseerde en veilige verbinding met docking bays. Hierdoor is het wisselen eenvoudig en snel geregeld. De bundels van palletformaat komen vanaf 2026 beschikbaar.


Bron: HYGRO

Categorieën: Aggregaat

1 reactie

L van den Broek · 7 juli 2024 op 19:46

Het valt me op dat de Australische vinding van een efficiënte manier van waterstof maken nergens wordt genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *