Hyundai Construction Equipment heeft onlangs besloten de krachten te bundelen met Hyundai Motor Group om op waterstof aangedreven bouwmachines te ontwikkelen. In eerste instantie worden er waterstof graafmachines en vorkheftrucks ontwikkeld.

Hyundai Construction Equipment, Hyundai Motors en Hyundai Mobis hebben een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend met betrekking tot de gezamenlijke ontwikkeling van bouwmachines met waterstof brandstofcellen. De drie bedrijven gaan de komende jaren samenwerken voor de ontwikkeling van vorkheftrucks op waterstof en op waterstof aangedreven middelgrote graafmachines.

In tegenstelling tot conventionele op dieselmotoren gebaseerde uitrusting heeft een op waterstof gebaseerde elektrische constructie-uitrusting geen uitstoot van giftige gassen in de lucht. Bovendien zijn waterstof brandstofcellen, in vergelijking met lithiumbatterijen veel gemakkelijker uit te breiden, waardoor ze een logische keuze zijn voor vorkheftrucks of graafmachines.  

In de samenwerking hebben Hyundai Motors en Hyundai Mobis de focus op het ontwerpen en produceren van waterstof brandstofcelsystemen inclusief power packs. Terwijl de focus van Hyundai Construction Equipment op het ontwerpen en produceren van de graafmachines en vorkheftrucks ligt. In de wereldwijde bouwmarkt is een snel stijgende vraag naar milieuvriendelijke apparatuur. De streefdatum voor massaproductie en distributie is in de MOU vastgesteld op 2023.


Bron: Hyundai Construction Equipment

Categorieën: Transport

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: