Hyundai Xcient waterstoftruck is verbeterd. Zoals dat vaker gaat bij nieuwe techniek, gaat de ontwikkeling echter snel en dus is er nu al een vernieuwde variant. Het gaat om minieme wijzigingen aan het ontwerp en verbeteringen van de techniek.

Hyundai heeft zijn XCIENT Fuel Cell verder geperfectioneerd. De vernieuwde truck zal naar verwachting in het vierde kwartaal in Europa aankomen en met name in Zwitserland gaan rijden. Op dit moment rijden er al ruim 50 Xcient trucks in Zwitserland. De bedoeling is dat het er rond 2025 in totaal 1.600 zijn.

Aan de buitenkant is de vernieuwde Xcient Fuel Cell te herkennen aan een nieuw ingedeelde grille met meer chroom en een groot Hyundai-logo. De blauwe kleur rond de grille versterkt extra de toepassing van milieuvriendelijke technieken. Op gebied van de bruikbaarheid vallen de aanpassingen mee. De truck heeft nog steeds een actieradius van 400 km en ongeveer 31 kg waterstof aan boord. De XCIENT Fuel Cell is uitgerust met een brandstofcelsysteem van 180 kW. Twee 90 kW parallel gemonteerde brandstofcellen en een accupakket met een totale capaciteit van 72 kWh.

Volgens Hyundai zijn de prestaties verbeterd, dankzij een elektromotor van 350 kW (477 pk) en een indrukwekkend koppel van maar liefst 2.237 Nm. Ook is de Xcient Fuel Cell er nu in een 6×2-configuratie, dus met een extra achteras.


Bron: Hyundai

Categorieën: Vrachtauto

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *