HYVIA heeft drie prototypes van lichte waterstof bedrijfsvoertuigen onthult met een grote actieradius. De bestelbus, chassiscabine en mini stadsbus zijn in 2022 commercieel beschikbaar.

In 2019 introduceerde Renault samen met partner Symbio twee lichte bedrijfswagens met waterstof range extender, de KANGOO en MASTER Z.E. Hydrogen. Beide modellen zijn uiteindelijk nooit commercieel geproduceerd. Toch liet de Renault groep het er niet bij zitten en startte begin 2021 een samenwerking met Plug Power. Uit deze samenwerking is HYVIA opgericht en zij brengen drie waterstof aangedreven lichte bedrijfsvoertuigen op de markt, een bestelwagen, een chassiscabine en een mini stadsbus. Daarnaast bieden ze ook een eigen waterstof tankinstallatie aan voor ondernemers.

Renault Master Van H2-TECH
  • Een grote bestelwagen voor het vervoeren van goederen en pakketten, met 12m3 laadvolume en een actieradius tot 500 km.
  • Master Van H2-TECH is uitgerust met een 30kW brandstofcel, een 33kWh accu en tanks met 6 kg waterstof (4 tanks van 1,5 kg).
Renault Master Chassis Cabine H2-TECH
  • Met een bereik van ongeveer 250 km maakt het meer toepassingen voor professionals mogelijk om de autonomie uit te breiden voor hoge belastingen en intensief gebruik.
  • Op maat gemaakt voor conversies. De bestelwagen met zijn 19m3 is de eerste release die geschikt is voor groot transport van goederen en pakketten tot 1.000 kg laadvermogen.
  • Master Chassis Cab H2-TECH is uitgerust met een 30kW brandstofcel, een 33kWh accu en tanks met 3 kg waterstof (2 tanks van 1,5 kg) bij 700 bar.
Renault Master Stadsbus H2-TECH
  • De minibus heeft een bereik van ongeveer 300 km, het kan tot 15 passagiers vervoeren (9 zittend, 6 staand) en rolstoeltoegankelijk.
  • Master City Bus H2-TECH is uitgerust met een 30kW brandstofcel, een 33kWh accu en een tank met 4,5kg waterstof bij 350 bar.

Bron: HAVIA

Categorieën: Vrachtauto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: