Clean City en haar technologiepartners HyMove en Venema E-Mobility Charge Systems presenteerde op Industriepark Kleefse Waard de ‘GameChanger 1’. Dit is een mobiele offgrid stroomgenerator met waterstof brandstofcel (30 kW) en batterijpakket voor het opladen van elektrische voertuigen. De GameChanger 1 is specifiek ontwikkeld voor de Italiaanse haven Livorno.

Clean City, een Zwitsers technisch technologiebedrijf, heeft met succes het Integrated Multi Generation System (IMGS) ontwikkeld. Dit is een innovatief gepatenteerd off-grid systeem voor het opwekken van energie met waterstofbrandstofcellen voor het snel opladen van alle soorten elektrische voertuigen. De ‘GameChanger 1’ is gemaakt om te voldoen aan de specifieke verzoeken van de haven van Livorno. Het laadstation zal daar in vrachtschepen met nieuwe elektrische auto´s tegelijkertijd 2 voertuigen laden met maximaal vermogen 60 kW per voertuig.

Het Arnhemse bedrijf HyMove heeft voor het eerste model het waterstof brandstofcelsystemen ontwikkeld. Deze heeft een vermogen van 30 kW. Het eveneens uit Arnhem afkomstige Venema E-Mobility Charge Systems heeft haar kennis op gebied van batterijopslagsystemen in combinatie met waterstof geleverd aan het project. Het batterijpakket van 85 kWh is essentieel om extra snel te kunnen laden en enkele EV kan volledig worden opgeladen in 20 minuten. Op de mobiele unit is 20 kg waterstof aanwezig verdeeld over drie cilinders.

Er zijn de laatste jaren door meerdere producenten vergelijkbare mobiele oplossingen ontwikkeld. Zo werd tijdens de Extreme E Race voertuigen opgeladen met een mobiele oplossing van AFC Energy. De partners van de GameChanger willen eind 2024 met een tweede versie komen. Deze versie met 800kW DC vermogen zou in staat moeten zijn om tegelijkertijd 4 voertuigen of e-trucks snel op te laden.


Bron: HyMove

Categorieën: Aggregaat

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *