Het Londense taxibedrijf Green Tomato Cars gaat haar vloot van Waterstoftaxi’s komende maand verdubbelen. Vanaf dat moment zal hun taxivloot uit 50 Toyota Mirais bestaan.

Londens eerste en grootste hybride vervoersbedrijf

18 maanden geleden nam Green Tomato Cars de eerste 25 waterstof taxi’s in gebruik. Het bedrijf heeft een vloot van ca. 600 voertuigen die worden ingezet als taxi of voor andere privé vervoersdiensten. Het is daarmee Londens eerste en grootste hybride vervoersbedrijf.

Naast hybride- en batterij auto’s heeft Green Tomato het afgelopen half jaar geëxperimenteerd met de waterstof auto’s. En de resultaten zijn dermate positief dat ze besloten hebben om hun vloot te verdubbelen.

6 waterstof tankstations

Jonny Goldstone, oprichter van Green Tomato Cars vertelt tegen Fuelcellworks dat zowel de klanten, de chauffeurs en het bedrijf erg enthousiast zijn over de geboden service met Toyota Mirai. Bovendien is, met 6 waterstof tankstations in Londen, de inzetbaarheid van deze auto’s een stuk hoger dan met plugin hybrides of de accu auto’s. En daarmee is de Mirai de ideale aanvulling op de bestaande vloot.


Bron: Fuelcellworks en Green Tomato Cars

Categorieën: Auto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: