Veenendaal en Rhenen hebben een landelijke primeur. Voor het leerlingenvervoer wordt de eerste waterstofauto ingezet om leerlingen uit deze gemeenten naar hun school in Arnhem te brengen. Noot Personenvervoer maakt het mogelijk voor deze gemeenten.

Naar een energieneutrale gemeente

Wethouder duurzaamheid Veenendaal Marco Verloop vertelt: “Noot biedt ons een unieke kans om voorop te lopen in de landelijke ontwikkeling van vervoer. Als gemeente Veenendaal vinden we het belangrijk dat er steeds meer schone en duurzame voertuigen in Veenendaal rijden. Waterstof rijden heeft de toekomst. Dit is echt een aanwinst voor onze gemeente en draagt bij aan onze ambitie om als Veenendaal in 2035 energieneutraal te zijn.”

Ook wethouder onderwijs en mobiliteit Hans Boerkamp uit Rhenen is er trots op dat de eerste waterstofauto voor leerlingenvervoer in Rhenen rijdt: “We vinden het belangrijk dat Noot Personenvervoer zo investeert in duurzaam vervoer. In Rhenen hebben we deze week de Routekaart Energietransitie 2040 vastgesteld. Meer emissievrije voertuigen is een belangrijk speerpunt. Dat deze auto van Noot nu hier rijdt past daar prachtig bij.“

Sjoerd van der Wilt uit Veenendaal is blij met de nieuwe auto. Hij is één van de leerlingen die met de waterstofauto naar zijn school in Arnhem wordt gebracht. “Ik vind het leuk om met de waterstofauto te gaan. De auto zit lekker ruim en rijdt heel stil!”

Duurzaam rijden

Noot Personenvervoer bouwt hard een duurzaam wagenpark. Zo hebben ze 110 elektrische auto’s en maar liefst 45 waterstofauto’s. De waterstofauto’s rijden voornamelijk in de regio Den Haag voor onder andere WMO vervoer. Het grootschalig inzetten van waterstofauto’s voor leerlingenvervoer in deze regio zit er op dit moment nog niet in. Er zijn namelijk nog maar vier waterstoftankstations in Nederland, waarvan één in Arnhem.


Bron: Persbericht gemeente Veenendaal

Categorieën: Auto

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: