Fidelis New Energy heeft Mason County, West Virginia (VS) geselecteerd als de locatie van zijn eerste waterstofproductiefaciliteit met fidelisH2-gepatenteerde technologieën met CCUS. De blauwe waterstof wordt gebruikt voor een datacenter. De restwarmte en een deel van de afgevangen CO2 wordt gebruikt in een kassysteem.

Fidelis New Energy heeft plannen onthuld voor een koolstofneutrale waterstofproductiefaciliteit van 2 miljard dollar (voor eerste fase) en een datacentercampus in West Virginia. Op de locatie komt Fidelis’ waterstofproductietechnologie FidelisH2 te staan. Deze installatie maakt van aardgas waterstof en slaat de koolstofuitstoot op. Het afvangen, hergebruiken en opslaan van CO2 is beter bekend als Carbon Capture, Utilisation and Storage (CCUS) en de waterstof heet in de volksmond blauwe waterstof.

“Deze investering door Fidelis zal hen in staat stellen om onze overvloedige aardgasbronnen te gebruiken om schone waterstofenergie te produceren, die vervolgens zal worden gebruikt om productielocaties en meer van stroom te voorzien. Ik ben blij hen te mogen verwelkomen in West Virginia.”

Craig Clair, voorzitter van de Senaat van West Virginia

In vier fase zal het Mountaineer GigaSystem in gebruik genomen worden. De eerste fase van het project zal naar verwachting in 2028 operationeel zijn en meer dan 500 ton blauwe waterstof per dag produceren. Daarnaast biedt het regio werkgelegenheid, met 800 voltijdse banen en 4.200 bouwvakkers. Voordat er gestart kan worden met het project moeten er nog wel een aantal regelgevende hindernissen overwonnen te worden.

De restwarmte uit het waterstof productieproces, afvalwarmte van het datacenter en een deel van de afgevangen CO2 worden gebruikt in de glastuinbouw bij de voedselproductie. Wat er met het andere overgrote deel van de afgevangen koolstof gebeurt, is niet bekend gemaakt.


Bron: Fidelis New Energy

Categorieën: Waterstofproductie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: