Chemiegroep INEOS richt een nieuw bedrijfsonderdeel op om schone waterstofcapaciteit in heel Europa te ontwikkelen. Als co-product uit zijn chemische productieactiviteiten produceert het bedrijf momenteel 300.000 ton waterstof per jaar.

INOVYN, chloor- en vinylproducent binnen de INEOS groep, is in Europa de grootste exploitant van grootschalige elektrolyse-installaties. Het heeft ruime ervaring in de opslag en behandeling van waterstof. Samen met de knowhow op het gebied van elektrolysetechnologie hebben ze een unieke positie om het potentieel van waterstof verder uit te bouwen naar een koolstofvrije toekomst.

Het hoofdkantoor van het nieuwe bedrijfsonderdeel vestigt zich in het Verenigd Koninkrijk. Het wil gaan investeren in nieuwe waterstof productiecapaciteit in het netwerk van INEOS-vestigingen in Europa, onder meer via strategische partnerschappen met derde partijen.

Wouter Bleukx, Business Unit Manager Hydrogen: “Waterstof is een belangrijk onderdeel van een klimaatneutrale economie die al tientallen jaren wordt besproken. Ten slotte is een waterstof-aangedreven economie binnen handbereik als het vervoer in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en andere landen begint te draaien op deze koolstofvrije technologie. Met uitgebreide ervaring in elektrolyse is INEOS uniek geplaatst om deze nieuwe kansen te ondersteunen, gedreven door de opkomende vraag naar betaalbare koolstofvrije energiebronnen.”


Bron: INOVYN

Categorieën: Elektrolyse

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: