De Ningxia Baofeng Energy Group meldt dat het ’s werelds grootste waterstoffaciliteit op zonne-energie in gebruik heeft genomen. De fabriek kan 160 miljoen kubieke meter waterstof per jaar produceren.

Het Chinese kolenmijnbedrijf Ningxia Baofeng Energy Group start een nationaal proefproject voor de ontwikkeling van groene waterstof uit zonne-energie. Voor Baofeng is het een belangrijke stap in de richting van haar bedrijfsdoelstelling om binnen 10 jaar de CO2-uitstoot met 50% te verminderen en over 20 jaar geheel CO2-neutraal te zijn. Daarnaast draagt het bij aan het verminderen van de koolstofvoetafdruk in China.  

In de fabriek staan twee elektrolysers met een totale productiecapaciteit van 160 miljoen M3 groene waterstof per jaar. De duurzame energie is afkomstig van twee zonnepaneelvelden van ieder 100 megawatt. Door gebruik te maken van de nieuwe faciliteit zal het steenkoolgebruik met 254.000 ton verminderen. De totale investering van de bouw van de fabriek bedroeg 200 miljoen Amerikaanse dollar. Dit is inclusief offsite waterstoftransport en -opslagfaciliteit.

Bron: CGTN


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: