Wereldwijd zijn regeringen hun klimaat strategieën aan het versnellen als reactie op de klimaatcrisis. Hierbij komt ook waterstof steeds meer in beeld als een toonaangevende energiedrager voor de toekomst. En nu grote economieën bereid zijn om de klimaatdoelstellingen tegen 2050 te gaan halen, is dit het moment om het benodigde beleid en de bijbehorende investeringen op te gaan zetten. Een brede implementatie van waterstof als energiedrager zou kunnen leiden tot een vermindering van 6 GT CO2-uitstoot per jaar en zou wereldwijd tot de creatie van 30 miljoen banen kunnen leiden.

Implementatie van de waterstof economie

De World Hydrogen Fuels Summit, die op 10-11 maart in Amsterdam plaatsvindt, zal senior vertegenwoordigers van regeringen, supranationale wetgevers en industrie bijeenbrengen om de uitdagingen van de inzet van waterstof te bespreken en overeenstemming te bereiken over een stappenplan voor de implementatie van een waterstofeconomie. Geproduceerd door de Sustainable Energy Council met de steun van Hydrogen Europe, heeft de top als doel de discussies in de waterstof- en energie waardeketen te bevorderen, terwijl internationale en sector overschrijdende samenwerking wordt gestimuleerd door succesvolle case studies te benadrukken en oplossingen voor de belangrijkste barrières voor inzet te promoten.

Momentum

“Waterstof geniet vandaag van een ongekend momentum. Dit wordt gedreven door overheden die zowel energie importeren als exporteren, evenals de industrie voor duurzame energie, elektriciteits- en gasbedrijven, autofabrikanten, olie- en gasbedrijven, grote technologiebedrijven en grote steden”, aldus Dr. Fatih Birol, Executive Directeur, IEA, die volgende maand op de top spreekt. “De wereld mag deze unieke kans om waterstof tot een belangrijk onderdeel van onze schone en veilige energietoekomst te maken, niet missen.”

Vooraanstaande organisaties

Het evenement wordt ondersteund door belangrijke organisaties wereldwijd die vooraan staan ​​in de meest veelbelovende ontwikkelingen in de industrie, en hun vertegenwoordigers zullen tijdens de top spreken, deelnemen aan de debatten over de toekomst van de industrie en partnerschappen opbouwen waarmee waterstofprojecten kunnen worden een realiteit

Sprekers zijn ondermeer:

 • H.E. João Galamba, Deputy Minister & Secretary of State for Energy, Portugal
 • Jorgo Chatzimarkakis, Secretary General, Hydrogen Europe
 • Dr Fatih Birol, Executive Director, International Energy Agency (IEA)
 • Tudor Constantinescu, Principal Advisor to the Director General for Energy, European Commission
 • Noe Van Hulst, Hydrogen Envoy, Ministry of Economic Affairs & Climate Policy, Netherlands & former Chairman of the Governing Board, IEA
 • Dirk Schaap, Coordinator Hydrogen, Ministry of Infrastructure and Water Management
 • Didier Stevens, Senior Manager, European & Government Affairs, Toyota Motor
 • Guy Janssens, Chief Corporate Affairs Officer, the Antwerp Port Authority
 • Giuseppe Ricci, Chief Refining & Marketing, Eni
 • Shiva Dustdar, Head of Division Innovation Finance Advisory, European Investment Bank (EIB)
 • Maria João Duarte, Representative to the EU institutions, Mitsubishi Hitachi Power Systems Europe GmbH
 • Eduard De Visser, Director Strategy and Innovation, The Port of Amsterdam
 • Oliver Bishop, General Manager Hydrogen, Shell New Fuels

Voor meer informatie, ga naar https://www.worldhydrogenfuels.com/

20% korting

Als partner van de World Hydrogen Fuels Summit, kunnen wij de lezers van onze nieuwsbrief een korting aanbieden van 20%.

Categorieën: Bijeenkomsten

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: