Isuzu en Honda hebben een overeenkomst getekend voor gezamenlijk onderzoek naar de inzet van brandstofcellen als aandrijflijn voor zware vrachtwagens.

Isuzu heeft de afgelopen jaren het gebruik van koolstofarme en duurzame energie gestimuleerd. Het heeft hierdoor ruime ervaring met de ontwikkeling van onder andere schonere dieselmotoren, motoren op aardgas (NGV’s) en elektrische aandrijflijnen (EV). Tegelijkertijd heeft Honda hybride en batterij-elektrische voertuigen ontwikkeld. Daarnaast heeft Honda onderzoek gedaan naar waterstof brandstofcellen en deze brandstofcellen ook ontwikkeld.

Beide bedrijven zien dat er nog enkele uitdagingen zijn om het gebruik van brandstofcellen en waterstof populair te maken. Met name wordt hier het kostenaspect en de beperkte infrastructuur als uitdagingen gezien. Isuzu en Honda geven aan dat deze kwesties niet alleen door individuele bedrijven kunnen worden aangepakt, maar ook uitgebreider via sectorbrede initiatieven.

Beide bedrijven hebben al vele jaren ervaring en door het bundelen van elkaars expertises kan er iets moois ontstaan. Isuzu is sterk in de ontwikkeling van zware vrachtwagens en Honda in de ontwikkeling van brandstofcellen. Deze expertises moeten dienen als basis voor de ontwikkeling van een brandstofcel aandrijflijn voor zware trucks. Bovendien zullen Isuzu en Honda ook uitgebreide waterstof discussies in de industrie bevorderen, zodat het gebruik van waterstof kan bijdragen aan de toekomstige welvaart van de logistieke sector en alle andere industrieën in onze samenleving.


Bron: Isuzu

Categorieën: Vrachtauto

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: