Aannemingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw Jos Scholman  heeft 11 Hyundai Nexo’s geleverd gekregen. Scholman heeft daarnaast samen met partners plannen voor een waterstof tankstation in Nieuwegein.

Vervangen wagenpark

Scholman voorziet een grote rol in de toekomst voor waterstof aangedreven voertuigen. Ze willen de komende jaren het wagen- en machinepark verduurzamen. Het hele wagenpark is nu nog afhankelijk van fossiele brandstoffen. Met de aanschaf van de 11 Hyundai Nexo’s is daar een eerste overstap gemaakt naar een duurzaam vervoermiddel. Het bedrijf is ook gestart met de ombouw van machines van diesel naar een aandrijving op waterstof.

Tankstation

Samen met Hysolar B.V. werkt Scholman aan een waterstof tankstation in Nieuwegein. Op het naastgelegen terrein van WRK staat een zonneweide die duurzaam opgewekte elektriciteit gaat leveren voor de productie van groene waterstof. Een 2 MW elektrolyser zet de zonne-energie om in waterstof. Het consortium heeft voor project ‘Groen op Weg’ een DKTI subsidie ontvangen. Het is wachten op de definitieve vergunning voor de bouw van het tankstation. Ze gaan Nieuwegein op de kaart zetten als een vooruitstrevende en duurzame gemeente in de regio.


Bron: Jos Scholman

Categorieën: AutoTanken

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: