Everfuel, DRIVR en Toyota sluiten een overeenkomst voor de uitbreiding van de markt voor brandstofceltaxi’s in Denemarken. De drie bedrijven hebben de gezamenlijke ambitie om tegen het einde van 2025 met 500 Mirai’s in Kopenhagen te rijden.

De partijen kondigen een vijfjarige samenwerkingsovereenkomst aan die het huidige aantal brandstofceltaxi’s in Kopenhagen zal opschalen. De Deense taxivervoerder DRIVR rijdt momenteel met meer dan 100 taxi’s van Toyota’s waterstofauto’s door de straten van Kopenhagen. Eind dit jaar moet dat aantal verdubbelen naar 200 waterstoftaxi’s. Het uiteindelijke doel is eind 2025 met 500 Mirai’s in de Deense hoofdstad te rijden.

Everfuel levert al groene waterstof aan de taxi’s van DRIVR en zal gedurende het vijfjarige contract de enige waterstofleverancier zijn. Everfuel werkt nu actief aan het opzetten van nog meer waterstoftankstations in de regio Groot-Kopenhagen om aan de toenemende vraag van de nieuwe Mirai-taxi’s en andere voertuigsegmenten te voldoen.

Veel Europese hoofdsteden hebben al eerder aangekondigd de overstap te maken naar duurzame waterstof taxi’s. Zo hebben Parijs, Oslo, Madrid en Londen de plannen hiervoor onthuld. Wij zijn heel benieuwd of Amsterdam ook gaat inzetten op waterstof taxivervoer. In de regio zijn al twee waterstof tankstations.


Bron: Everfuel

Categorieën: Auto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: