Op 1 oktober 2019 heeft de Algemene Ledenvergadering van de Koninklijke vereniging van gasfabrikanten in Nederland (KVGN) ingestemd met het voorstel om de KVGN te positioneren als dé vereniging die de belangen van de gaswaardeketen in Nederland behartigt.

Jan Willem van Hoogstraten, CEO van Energie Beheer Nederland (EBN), wordt de nieuwe voorzitter van de KVGN. Hij volgt per 1 oktober 2019 Han Fennema (CEO van N.V. Nederlandse Gasunie) op als voorzitter. Fennema blijft bestuurslid en richt zich met name op de internationale activiteiten van de KVGN.

Verbrede focus

Foto beschikbaar gesteld door KVGN

In de afgelopen twee jaar heeft KVGN haar focus verbreed door zich, naast aardgas, ook te richten op waterstof, groen gas, aardwarmte en COafvang en opslag (CCS). Tegelijkertijd heeft KVGN zich sterker geprofileerd in het maatschappelijke duurzame domein met haar Nationaal Debat Duurzame Gassen alsmede met publiekscampagnes Gas2050 en MissieEnergie.nl.

Hierdoor is KVGN qua positionering geleidelijk opgeschoven van een vereniging die zich richt op de aardgaswaardeketen in Nederland naar een vereniging die de gehele gaswaardeketen (duurzaam en conventioneel) in Nederland vertegenwoordigt.


Bron: KVNG persbericht

Categorieën: Waterstof

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: