Plug Power heeft vandaag haar nieuwe high power stationaire brandstofcel systeem onthuld. Dit systeem is ontworpen voor grootschalige back-upstroomtoepassingen vanaf 500 kW.

Plug power is een toonaangevende leverancier van waterstofmotoren en brandstofoplossingen voor de mobiliteitssector. Vandaag hebben ze de GenSure High Power aan het assortiment toegevoegd. De GenSure high power brandstofcelsysteem is ontworpen voor toepassingen op megawattschaal en levert efficiënte, betrouwbare en milieuvriendelijke energie voor back-uptoepassingen. Gevoed door waterstof, bieden ze stabiele, langdurige, uitgebreide emissievrije runtime voor kritieke apparatuur die nodig is voor datacenters, nutsbedrijven, spoorwegen, ziekenhuizen en andere energie-intensieve toepassingen.

In eerste instantie is de GenSure beschikbaar in vermogensconfiguraties variërend van 500 kW tot 1,5 megawatt MW. Het systeem is samengesteld uit Plug Power’s 125kW ProGen brandstofcelmotoren en zijn ondergebracht in standaard ISO-containers. GenSure HP-oplossingen zijn dus modulair en schaalbaar in te zetten. De productielijn van de GenSure is in december 2020 gereed.

Uit een rapport van McKinsey blijkt dat er in de VS momenteel bijna 40 GW aan back-upcapaciteit is om bijna 1.800 datahubs te ondersteunen. De verwachting is dat tegen 2024 de oplossing voor PEM-brandstofcellen even duur zal zijn als de huidige dieseloplossingen. Deze stoten een enorme hoeveelheid luchtvervuiling uit. Het nieuwe alternatief van Plug Power is een betere oplossing voor een schonere luchtkwaliteit.


Bron: Plug Power

Categorieën: Brandstofcellen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: