De Brabantse H2 coalitie wil bevorderen dat in 2020 gericht stappen worden gezet naar een duurzaam energiebeleid in Brabant waar waterstof integraal onderdeel van is. De stichting heeft hiervoor een manifest opgesteld.

In de energietransitieplannen van de provinciale overheid Brabant speelt waterstof nog een bescheiden rol. Wel worden er steeds meer initiatieven genomen door de industrie en in andere sectoren van het bedrijfsleven, zoals logistiek en mobiliteit. Deze initiatieven zijn te versnipperd met als gevolg dat het onvoldoende zichtbaar is en de impact beperkt is.

De leden van de Brabantse Waterstof Coalitie willen hun verantwoordelijkheid nemen door gezamenlijk businesscases uit te werken. Waterstof moet een prominente plek krijgen in de energieagenda van de provincie Brabant. De coalitie wil betekenisvolle stappen zetten door te streven naar een onderscheidende positie van Brabant op de volgende gebieden:

  • de productie van groene waterstof
  • de productie van electrolysers en brandstofcellen en/of het acquireren van deze bedrijven – net balancering met behulp van waterstof
  • de productie van bussen & vrachtauto’s op waterstof
  • een dekkend netwerk van waterstof tankstations
  • een stevige ondersteuningsregeling voor organisaties die willen overstappen op waterstof met name voor de transportsector en de gebouwde omgeving
  • een goede positie op het gebied van waterstof kennisontwikkeling

Energiefestival Brabant

Afgelopen week was in het Evoluon het Energiefestival Brabant met als thema ‘The future is now’. Wij van Alles over Waterstof stonden er met een stand om de ruim 700 bezoekers kennis te laten maken met waterstof.

Bron: H2Point

Categorieën: Beleid

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: