De Franse machinefabrikant Manitou presenteerde in haar testcentrum in Ancenis (Frankrijk) een prototype van een verreiker met waterstofbrandstofcel. Met de verreiker kunnen op een duurzame manier zware lasten getild en verplaatst worden.

De presentatie van de waterstof verreiker staat niet op zichtzelf. De Manitou Group heeft een roadmap voor onderzoek en ontwikkeling van machines op waterstof opgesteld. Onlangs heeft Manitou een reeks all-terrain platforms en verreikers geëlektrificeerd. Ze maken nu de vervolgstap door waterstof aandrijflijnen aan hun assortiment toe te voegen, zodat de gebruikers straks op basis van de toepassingen kunnen kiezen uit batterij- en waterstof elektrische voertuigen. Het doel is dat in 2030 43% van de producten emissiearm is.

Voor dit eerste prototype is gebruik gemaakt van een bestaand model uit het assortiment. De machine kan tot 18 meter heffen en heeft een brandstofcel. Monitou zal ook gaan kijken naar de mogelijkheden van een verbrandingsmotor op waterstof. Het eerste prototype met brandstofcel wordt eind 2023 getest en beschikbaar gesteld op bouwplaatsen voor praktijkervaring. De waardevolle feedback van gebruikers wordt gebruikt om dit prototype te perfectioneren.

“We bestuderen alle technologieën rond waterstof, waarbij we ons vooral richten op de behoeften van de gebruikers. Dit prototype is slechts een eerste stap. De komende maanden wordt een tweede prototype van een roterende verreiker ontwikkeld.

Michel Denis, CEO van Manitou Group

Bron tekst: Manitou en video: Trekkermagazine


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: