Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) wil de bouw van elektrolysers voor de productie van groene waterstof opschalen. Hiervoor opent een internetconsultatie om u uit te nodigen om hierover mee te praten. Daarnaast doet de Europese Commissie een internetconsultatie over de Renewable Energy Directive.

Marktconsultatie elektrolysers

De consultatie van EZK richt zich op bedrijven die overwegen in de komende jaren elektrolysers te bouwen en daarover op korte termijn (2021 – 2023) een investeringsbeslissing willen nemen. Met de consultatie wil het ministerie informatie ophalen zoals de looptijd van het project, het aantal vollasturen en exploitatiesteun of investeringssteun. Ondernemers worden verzocht voor 9 februari schriftelijk te reageren op de consultatievragen. Hierbij de link naar de consultatie.

Internetconsultatie Renewable Energy Directive

Ondernemers kunnen tot en met 9 februari 2021 ook meedoen met de internetconsultatie van de Europese Commissie voor de Renewable Energy Directive (RED II). Het doel van deze raadpleging is om de mening van belanghebbenden te vragen over de manier waarop de RED II moet worden herzien. Voor belanghebbende hierbij de link naar de consultatie.

Categorieën: Beleid

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: