JCB heeft met succes één van zijn superefficiënte waterstofmotoren in een Mercedes-Benz Sprinter-bestelwagen geïnstalleerd. De retrofit van de dieselbestelwagen werd in slechts twee weken voltooid en een van de eerste testrijders van het voertuig was JCB-voorzitter Anthony Bamford.

“We hebben dit voertuig uitgerust met een JCB-waterstofmotor om te laten zien hoe eenvoudig het is om bestaande bestelwagens om te bouwen. Daarnaast om te laten zien dat niet alleen bouw- en landbouwmachines op waterstof kunnen worden aangedreven.”

Lord Bamford, Voorzitter JCB Nederland

De duurzame bestelbus werd op de dag van de uitbreiding van de Londense Ultra-Low Emission Zone (ULEZ) onthuld. De zone, die nu alle Londense stadsdelen omvat, is ontworpen om de luchtkwaliteit te verbeteren door het gebruik van nieuwere voertuigen met lagere emissies aan te moedigen.

De verbrandingsmotor die in de Sprinter bestelwagen wordt gebruikt, is dezelfde als die alle JCB-bouw- en landbouwmachines prototypes aandrijven. Het is het tweede Mercedes-Benz voertuig dat achteraf wordt uitgerust met een JCB-waterstofmotor. Eerder dit jaar kreeg een 7,5 tons Mercedes-Benz truck de JCB waterstofbehandeling. Al meldt JCB al direct dat het ombouwen van bestel- en vrachtwagens niet hun core business is, maar hiermee wil laten zien dat waterstof een prima duurzaam alternatief is voor bedrijfsvervoermiddelen.


Bron: JCB

Categorieën: bestelbus

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *