MG Motor India presenteerde op de Auto Expo 2023 in New Delhi haar eerste MPV op waterstof, de Euniq 7. De zevenzitter heeft een actieradius van 605 km en wordt naar verwachting in 2025 op de Indiase markt gelanceerd.

Ondanks dat MG aangeeft dat het een nieuw model is die ze op de markt brengen, dachten wij toch iets bekends te zien. Wij zien grote overeenkomsten met de MAXUS MIFA van de Chinese Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC). Het blijkt dat SAIC eigenaar is van MG motor, dus het is niet vreemd dat de nieuwe MG Euniq 7 grote ver gelijkenissen vertoont met de MAXUS MIFA.

MG Motor is de laatste tijd aan een opmars in Europa begonnen met een scala aan elektrische auto’s. Het assortiment willen ze verder gaan uitbreiden met een waterstofauto en start daarmee in India. Op de Auto Expo 2023 presenteerde ze haar eerste ontwerp van de MG Euniq 7. Onder de motorkamp zit een Prome P390 brandstofcel van 92 kW en een elektromotor met een piekvermogen van 204 pk. Drie waterstoftanks kunnen gezamenlijk maximaal 6,4 kg op 700 bar meenemen in de minibus. Hiermee is een actieradius van 605 kilometer te behalen volgens de WLTP-test

De Euniq 7 weegt meer dan twee ton, maar weet wel binnen 4,9 seconden te accelereren van 0 tot 50 km/u. De MG heeft een topsnelheid van 150 km/u.

Categorieën: Auto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: