Nederland en zes andere Europese landen willen dat waterstof een grotere rol krijgt bij de Europese energietransitie. In een gezamenlijke verklaring roepen Nederland, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, België, Luxemburg, en niet-EU-land Zwitserland de Europese Commissie daartoe op.

Wiebes vindt dat de grootschalige opwekking en het grootschalige gebruik van waterstof nodig zijn om de klimaatdoelen in 2050 te halen. Om dit mogelijk te maken dienen er concrete doelen te worden gesteld en dienen de technische standaarden in Europa op elkaar te worden afgestemd. “We moeten opschalen en de kosten van schone waterstof verlagen. Met internationale samenwerking kunnen we dit proces versnellen.”, geeft Wiebes aan. En dat kan alleen door meer samenwerking binnen de Europese Unie.

Zijn Oostenrijkse collega Leonore Gewessler wijst erop dat stevige investeringen in hernieuwbare waterstof en hernieuwbare energie het economisch herstel uit de coronacrisis in de EU bovendien zullen ondersteunen. “Nu is het tijd voor stevige investeringen, waardoor de industrie, auto’s, het openbaar vervoer minder vervuilend zullen worden.” Ook hij geeft aan dat een gecoördineerde aanpak hierbij van essentieel belang is.


Bron: Ministerie van Economische zaken en Klimaat

Categorieën: BeleidUit de media

1 reactie

Henri Ossevoort · 22 juni 2020 op 14:12

Nadat ik drie jaar aanhoudend de regering voor heb gehouden (middels 200 brieven)te kiezen voor waterstof komt mister Kwiebus nu met voorstellen in europa, hoe het zou moeten . Maar druk uit oefenen op onze eigen regerings beleid , ho maar. Terug naar de middeleeuwen en dus eigengereid gewoon hout blijven stoken. Wel met een prijskaartje van nu , 4 miljard , dat is 4000 miljoen euro per jaar voor het slopen van bossen. Dat heet regeren, het blijkt nu wel dat men dat in Den Haag absoluut niet kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: