NENS Power heeft in samenwerking met e-power®, CMB.TECH en Volvo Penta een stroomgroep met waterstof dual fuel motor gebouwd. Deze innovatie maakt deel uit van een pilootproject waarbij deze machine verder zal geoptimaliseerd worden naar een industrialisatiefase. 

De generator van verhuurbedrijf NENS Power heeft een maximaal vermogen van 250 kVA. In de container zit een Volvo Penta Stage V D8 industriële motor, met CMB.TECH’s waterstof dual fuel-technologie. Deze generator kan werken in de volledige dieselmodus of in de dual fuel-modus, waarbij waterstof tot 80% van het dieselverbruik kan vervangen. In de komende maanden zal NENS Power de generator op verschillende locaties inzetten om de nodige ervaring en validatie voor dit nieuwe product op te doen.

Deze pilot is een spannende ontwikkeling in onze stapsgewijze aanpak om hernieuwbare brandstoffen zoals waterstof toe te passen in ons productieportfolio voor verbrandingsmotoren. We zullen in staat zijn om gezamenlijk inzicht te krijgen in operaties, toegankelijkheid en verschillende andere elementen die toekomstige inspanningen op het gebied van energieopwekking bovenop off-road toepassingen zullen verbeteren.

Anders Wernersson – Productmanager, Volvo Penta Industrial

Bron: CMB.TECH

Categorieën: Aggregaat

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *