NXT Mobility heeft deze week een waterstof tankstation geopend op het bedrijvenpark De Boekelermeer in Alkmaar. Het station ligt vlakbij de A9 richting Amsterdam. Hiermee komt het aantal stations op 23.

Het station biedt tankgelegenheid voor vrachtwagens en bussen (350 bar) en personenauto’s (700 bar). Bovendien beschik het over een grote aflevercapaciteit van meer dan 1000 kg per dag, waarmee een groot aantal voertuigen dagelijks van waterstof kan worden voorzien.

“Dit nieuwe tankstation is een innovatieve sprong voor duurzame mobiliteit. Alkmaar is trots om het eerste waterstof tankstation in onze regio te hosten, waardoor rijden op waterstof een haalbare optie is geworden.”

Christiaan Peetoom, wethouder Mobiliteit van de gemeente Alkmaar

Schaalbaar

Het station is gebouwd door Resato. Het bedrijf heeft hierbij gekozen voor de eigen FSS 700/350 nHDV hogedrukcompressietechniek. Wat dit station verder onderscheidt, is de aanpasbaarheid aan de marktvraag. Met een modulair ontwerp integreert het eenvoudig add-on modules. Hiermee kan het een vooruitstrevene inverstering blijven voor zowel bedrijven als consumenten.


Bron en foto: Resato

Categorieën: Tanken

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *