TotalEnergies en H2point hebben een nieuw openbaar waterstoftankstation geopend op industriepark Borchwerf in Roosendaal. Het tankstation beschikt naast 350 en 700 bar waterstofvulpunten ook over 4 elektrische oplaadpunten.

In 2019 ontvingen de initiatiefnemers subsidie voor de aanleg van het waterstoftankstation. De ambitie was om in 2020 het station te kunnen realiseren, maar dat liep anders dan verwacht. Deze week was dan toch de opening van het publiek toegankelijke waterstoftankstation aan de Aanwas, bij afrit 20 van de A7 in Roosendaal. Het levert waterstof met een druk van 700 bar, geschikt voor personenauto’s en andere lichte voertuigen, en 350 bar, voornamelijk gebruikt voor zware voertuigen zoals bussen en vrachtwagens. Verder heeft het station vier 300 kW oplaadpunten voor snelladen van elektrische vrachtwagens en personenauto’s.

“De opening van het waterstoftankstation te Roosendaal in samenwerking met H2point past in de ambitie van TotalEnergies om in 2050 volledig CO2-neutraal te opereren, samen met de samenleving. Het is het vijfde H2 station van TotalEnergies in Nederland, naast Arnhem, Delfzijl (bussen), Breda en Veldhoven.”

Robert Joore, Managing Director van TotalEnergies Marketing Nederland

Bron: TotalEnergies

Categorieën: Tanken

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *