De Van Kessel Groep uit Milheeze heeft een order geplaatst bij Hexagon Purus voor de bouw van vijf trailers voor het vervoer van waterstof. De trailers worden ingezet voor de bevoorrading van Greenpoint waterstof tankstations.

Van Kessel is exploitant van het Greenpoint Hysolar waterstof tankstation in Nieuwegein. Projecten voor nieuwe waterstof stations in onder andere Oude-Tonge, Ede en Dordrecht bevinden zich in vergevorderd stadium. Om de huidige en toekomstige tankstations te kunnen bevoorraden heeft Van Kessel vijf trailers besteld die tussen het derde kwartaal 2022 en het eerste kwartaal 2023 afgeleverd worden.

De trailers zijn voorzien van 20ft containers met speciale Type 4 lichtgewicht composiet cilinders waarin waterstof onder een druk van 300 bar wordt opgeslagen. Elke trailer kan 400 kg waterstof vervoeren. De trailers worden geleverd door Wystrach GmbH, een dochteronderneming van Hexagon Purus, dat gespecialiseerd is in waterstof opslag- en distributiesystemen.

De vrachtwagens rijden nog wel op diesel, omdat de trucks ook ingezet worden voor het vervoer van andere brandstoffen die onder de ADR voorschriften vallen. Het vervoer van gevaarlijke brandstoffen mag volgens de ADR niet geschieden door waterstof aangedreven voertuigen. Om toch zo duurzaam mogelijk te rijden gebruikt Van Kessel HVO100. Dat is een fossielvrije en hernieuwbare dieselsoort die 90% CO2 reductie oplevert ten opzichte van reguliere diesel.


Bron: Van Kessel

Categorieën: Waterstof transport

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: