De gemeente Nijmegen heeft een kennisdocument laten opstellen of waterstof een rol kan spelen in de Transitievisie Warmte in de gebouwde omgeving. De conclusie uit het rapport is dat voor 2035 waterstof nog niet ingezet zal worden in de gebouwde omgeving.

Onderzoeks- en adviesbureau CE Delft heeft namens de gemeente Nijmegen een kennisdocument over waterstof opgesteld. Hierin hebben zij gekeken of de toepassing van waterstof voor de verwarming van gebouwen (huishoudens en utiliteit) ingezet kan worden in Nijmegen. In het rapport wordt aangegeven dat waterstof in Nijmegen tot in ieder geval 2035 niet op grote schaal in de gebouwde omgeving kan worden toegepast.

Er is in Nijmegen, en ook landelijk, onvoldoende duurzame waterstof beschikbaar om op de langere termijn helemaal op duurzame waterstof over te schakelen. Wel zou waterstof in de toekomst een interessante optie kunnen zijn bij wijken waarvoor alternatieve warmtetechnieken, zoals warmtepompen of een warmtenet, relatief duur uitvallen. Maar zeker tot 2035 is waterstof niet als alternatief in beeld. Voorlopig zal de gemeente inzetten op andere duurzame warmtebronnen.


Bron: Nijmegen

Categorieën: Gebouwde omgeving

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: