Start-up Nikola gaat zijn elektrische truck met waterstof brandstofcel of accupakket in de Iveco-fabriek in Ulm bouwen. De productie zal starten in 2021.

Iveco en FPT Industrial, de merken voor bedrijfsvoertuigen en aandrijflijnen van CNH Industrial NV, hebben samen met Nikola aangekondigd dat de toekomstige Nikola Tre-productie zal plaatsvinden in een Iveco-fabriek in het Duitse Ulm. CNH Industrial heeft een strategische en exclusieve partnerschap voor zware vrachtwagens gesloten met Nicola. CNH heeft een belang van $ 250 miljoen in Nikola genomen.

In de eerste fase zal in Ulm de productiefaciliteit ingericht worden voor de assemblage van de voertuigen. De joint venture trekt hier ruim $ 40 miljoen voor uit. De eerste modellen die in het voorjaar 2021 in productie gaan, zijn de batterij-elektrische 4×2 en 6×2 vrachtwagens. Deze zijn met modulaire en schaalbare batterijen met een capaciteit tot 720 kWh en een elektrische aandrijflijn die tot 480 kW continu vermogen levert. De Nikola TRE zal ook in 2021 geleverd worden.

De brandstofcel-elektrische versies zullen in 2021 getest worden. Dit gebeurt in het kader van het door de EU gefinancierde H2Haul-project. De verwachte marktintroductie is in 2023.

De Iveco fabriek in Ulm is ideaal gelegen in het hart van de regio Baden-Württemberg. Deze regio wil de leidende hub voor brandstofmobiliteit worden. De regio heeft een substantiële investering gedaan voor onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. In het gebied is een sterke auto-industrie vertegenwoordigd met belangrijke leveranciers voor die industrie.

De Duitse federale regering heeft onlangs haar ontwerp van nationale waterstofstrategie uitgebracht. Die heeft tot doel de voortrekkersrol van bedrijven in waterstoftechnologie uit te breiden. In deze strategie is een budget van twee miljard euro opgenomen om het waterstofinnovatieprogramma te financieren. Dit is inclusief de ontwikkeling van de nodige distributie-infrastructuur.


Bron: Nikola

Categorieën: Vrachtauto

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: