Shell wil op de Tweede Maasvlakte één van de grootste groene waterstoffabriek ter wereld bouwen. Op woensdag 10 november maakten Shell en architect Kraaijvanger het officiële ontwerp voor deze installatie bekend.

In 2024 wil Shell op de Tweede Maasvlakte groene waterstof produceren met behulp van groene stroom uit windenergie. In 2022 neemt het hiervoor een definitieve investeringsbeslissing. Door architectenbureau Kraaijvanger is een ontwerp gemaakt voor de fabriek.

Het concept ontwerp bestaat uit een zo compact mogelijke fabriek. Alle onderdelen die nodig zijn voor de productie van groene waterstof zijn zo georganiseerd dat ze allemaal passen binnen een ovale ring. De fabriek ligt als een bijzonder en aantrekkelijk object in het landschap. De high-tech ovaal contrasteert met zijn natuurlijke groene omgeving eromheen. Beide mooi en schoon. 

Het is de bedoeling om de Holland Hydrogen I zo veel mogelijk te bouwen van herbruikbare bouwmaterialen, zoals duurzaam hout, ecovlaswol en plantaardige verf. Omgerekend 20 basketbalvelden aan zonnepanelen zullen worden verwerkt in de buitenkant van de waterstoffabriek. Eenmaal in bedrijf produceert de fabriek tot wel 60 duizend ton aan groene waterstof per jaar.

De groene waterstoffabriek zal open gesteld worden voor bezoekers. Informatieborden leggen uit hoe de groene waterstof wordt gemaakt en waar het naartoe gaat. Wil je niet tot 2024 wachten om meer te weten te komen over waterstof. Neem dan deel aan onze waterstof cursus ‘Alles over waterstof in de praktijk‘ of nodig ons uit voor het geven van een waterstof Experience bij jouw bedrijf.


Bron: Shell

Categorieën: Waterstofproductie

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: