Er is door veertien grote industriële bedrijven, die plannen hebben om waterstofinstallaties te bouwen, een brandbrief geschreven aan minister Wiebes. Zij geven aan dat de ontwikkeling van waterstof op losse schroeven staat als de subsidies niet los komen.

In een gezamenlijke brief aan minister Wiebes van Economische Zaken & Klimaat schrijven ze negen specifieke situaties waarin ze met elkaar in gesprek willen gaan. Ze zijn bang dat hun ambities voor groene waterstof in de kiem worden gesmoord doordat er geen subsidie voor beschikbaar lijkt te komen. Er zullen dan veel projecten die nu in voorbereiding zijn het niet gaan redden.

De onzekerheid over de subsidies is juli jl ontstaan door een negatief conceptadvies over uitbreiding van de subsidieregeling SDE++ van het Planbureau voor de Leefomgeving. Volgens het planbureau levert grootschalige productie van waterstof via elektrolyse geen CO2-reductie op. De 14 bedrijven zijn verbaasd over het negatief conceptadvies. In hun ogen heeft het Planbureau onterechte aannames gedaan. Alle partijen beogen allemaal CO2-reductie door gebruik te maken van (nieuwe) hernieuwbare elektriciteit.

Categorieën: IndustieSubsidie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: